Sunday, January 29, 2017

Jalad pandi letti Revalis ja teiselpool Dorbatit

24. Paju lahingu aastapäeva jooks

Täna hommikul ärkasin ja vaatasin aknast välja: ilm oli pehme, kõva tuult polnud märgata ja teed olid jääst puhtad. Teatsin, et umbes 10 km kaugusel antakse start ühele patriootlikule jooksuüritusele, millega mälestatakse vabadussõjas langenud kangelast nimega Kuperjanov. Tuli kaaluda, kas minna? Enda vorm on ülikehv, achilkad on ülihaiged ja starti tuleb ka ülitugev hr Alla, kellest jääksin maha ma ülipalju. Samas on ilm ülisoodne, tänane trenn ülitegemata ja mina olen ikkagi patrioot. Mindi, joosti ja kaotati ehk 7 km (tegelikult nats rohkem) mööda Tartu-Valga maanteed vastutuules Paju lahingu mälestusmärgi eest kuni Valga spordihooneni läbisin ma keskmise tempoga 3.35 km kohta ning kohale jõudsin teisena ajaga 25.53 ja kaotust Allale kogunes vähemalt kaks ja pool minutit. Jooksu alguses umbes 400-500m ulatuses proovisin härra tuules püsida aga kui oma kella vaatasin siis need numbrid, mis näitasid tempot, olid üliväiksed ehk ülilähedal kolmele ning ülikindlalt ma loobusin ennast kirstu toppimast. Trenn tehtud, Julius ja tema võidukas lahing mälestatud, mina rahul!


Pilt 1. Paju jooksu start Tartu-Valga maanteel ausamba ees.


Pilt 2. Tema teeb igakord elujooksu.


Pilt 3. Kaugvõte kolmest esimesest ehk mina ning härrased Alla ja Koor. Auhinnaks ma medalit ei saanud aga sain säärised, mis ilmselt olid tulnud otse poest, sest turvaelement on neil siiani küljes.


Eesti sisekergejõustiku karikavõistlused Lasnagorski kergeraksu areenal

Revalis olid võistlustules alternatiivsete jooksjate koorekiht ehk meie teravaimad pliiatsid Lasse ja Juut. Pikem distants oli 3000m ja lühem 800m. Kolmes tonnis asus Juut oma Jooksupartneri värve kaitsma koos Hussariga. Tüaski värve kaitses klubi kõige uuem liige Anti Puustus ning Sparta särki kandsid Hvalõnski ja Lillelaid. Meie härra taktika oli passida ja viimasel kahel ringil taldadele valu anda...öeldud, tehtud. Jooks kulges Spartalaste vedamisel aga viimasel 300m oli Juut teravaim ning kuskil tema selja taga jooksis uue isikliku Hussar. Eesti sisekergejõustiku karikavõistluste 3000m läheb ajalukku võistlusena, kus alteratleedid avasid oma 2017 aasta võiduarve ning vb kunagi hiljem tuntakse Juuti kui kavalat taktikut Maarjamaa jooksumaastikul.


Pilt 4. Nagu päkapikud reas...(Foto: Lasse)

Pilt 5. Juut on rahul, Kaigas on rahul...võit Mulgimaale! (Foto: Lasse)

Meie keskmaabossil nii hästi ei läinud, sest Lasse arvates pole tulemus 1.57,29 ning teine koht midagi väärt. "Täielik tšainik" kui härrat ennast tsiteerida.

Kokkuvõttes oli alternatiivselt hea päev ehk üks võit ja kaks kaotust (Ei, tuleb rahul olla!)

No comments:

Post a Comment