Saturday, January 6, 2018

Altertervis 2018 Portugalist


Häid soove võib ritta laduda palju, kuid nagu me kõik teame, ainus, mis loeb on tervis. Tervist kamraadid kannatajad ka 2018 aastaks!

Siinkohal peab alustama sissekannet tänusõnadega- see on ilmselt praegu moes ja ka mina ei taha sellest moeröögatusest maha jääda. Niisiis…Täname sind oo Suur Jumal Juht ja Õpetaja, kes Sa oma suva järgi oled andnud Altertiimile tervist, tõsi küll ebavõrdselt aga siiski midagi oled andnud. Tänan Kunni, Pärna, Nurmekivi, Mihkelsit. Tänan Kaptenit laeva sihikindla juhtimise eest ning loodame, et ka järgmine viisaastak tuleb edukas. Tänan maailmarändureid Jürse, Mariot ja Poolt J, ning tervemaid kandu, kelle külastusi korvatundrus olles nautida oleme saanud. Tänän Eesti jooksu juhtfiguure, et ikka samapalju nalja edasi saaks ja kindlasti kõiki kannatajaid, kes seda tänu juttu siia maani lugenud on. Huumori tänu võivad vastu võtta pea kõik need, kellel kusagil jooksuteemaline kirjutis üleval, mis sisaldavad erinevaid eesmärke.

Asjast kah: Kapten soovisid arve, no mul hetkel pole kõiki detaile käepärast aga u. 3500km ja võistlusi 1 (see ei ole koht). Aasta läk,s kui niuhti ning vaadates arve otsustasin veelkord Kunni teeneid paluda ning enda kodarad korraliku surveaalla panna. Siis palusin puhkust koolitööst ning nüüd tänan siin TAP AIRI, mis alla ei kukkunud.  Hetkel nagu teate kamandan (või nemad mind) siin Portugali jooksuMekas (alfamaris) 3 nädalat noorsande ja jüngrit uutele vägevatele tegudele. Igatahes, kui treeningud jätkuvad samas taktis ning edu saksmannide saunalavalt alla leilitamises kordub ka suvel jooksurajal, lisan tänukõnesse kindlasti nemadki. Seniks istugu lava all.

Ilma, radu, päikest, jalgu, tahtmist, aega, sauna, mulli, c-vit.  ON

Näis, kas tõuseme ka uuele tasemele ja kas tempod saavad soodsaks kõigile.

Lisaks väike tõik harjutustest staadionitel: oleme ilusti 2 nädala jooksul kasutanud alternatiivselt ümbruskonna staadione ning, et sissepääs on maksnud palju oleme otsustanud vähemalt sissepääsu mitte kasutada.

Päevagraafik on plaanimajandust arvestades tihe ja mingit tilu-lilu siin suurt ei ole. Noormehed magavad koopas päevaund, et õhtul jõukas taastada, mida vaja. Minul on sel ajal tavaliselt "pekist priiks" programm. Ei, ma ei ole veganiks hakanud, sestap peab asja toore vaevaga lahendama.

Treeningutest täpsemalt rääkides siis nimesid ei hakka ma nimetama, sest kes teab, kes blogi loeb ning hakkab hullunud vaatega järgi harjutama J panen siis mõned head näited, millega me oma „puhkust“ sisustame:
Fartlex murdmaarajal 12-16km (6-9 x 45 sek tugevalt) 4,0/km
Punasel aiataga pinnasel, kuhu mul asja ei ole 10x100/100 + 10x500/200 + 5x100/100 – tempodega mis on soodsad vaid mõnele J
8km 5,0/km + üke koondnimetusega „staatiliseks hülgeks“
1,5-2h  4,20/km - 3,50/km veidi kiirenev ots ehk „Laupäevane kirikuskäik“

Ja muidugi üldist nõutust kogunud tegevus , mis sageli päädib küsimusega: Why you do this?



Olge vaprad seltsimehed ja pidage vastu sellele soojale talvele, mida teile antud on. Kohtume taas!


PS: täna lähevad noorsandid Faro linnajooksule kohalike kimbutama, sellest ehk kuulete PeaVooluMeedias ;) kui kuulete J

No comments:

Post a Comment