Sunday, July 16, 2017

Linnad ja vallad....

Eelmine nädalavahetus toimusid järjekordsed valdade suvemängud Lääne-Virumaal Vinni uuel staadionil ning linnade suvemängud Valgas. Tegemist oli ajalooliste mängudega, sest tänu haldusreformile olid paljude omavalitsuste jaoks need viimased suvemängud ning järgmisest aastast on kuuldavasti plaanis kaks suvemängu ühendada. Kuna Vinni vald on mu koduvald siis olid need mängud minu jaoks natuke erilisemad, sest sain joosta peaaegu kodus. Valitud alaks oli 5000 meetrit ja paberi peal olin tugevuselt neljas, sest stardis olid meie Juut, Taavi Tambur ja Ando Õitspuu - kaks alteratleeti kahe jooksja vastu. Kohe alguses rebisid neli eelnimetatud ülejäänud pundilt eest. Ando vedamisel läbiti 2 km umbes 3.10-3.12 tempoga ja siis kiirendas Tambur ning Juut võttis sappa. Umbes 1 km suutsin minagi nende taga hoida aga siis tuli vahe sisse. Viimane km oli veel raskem aga suutsin Ando enda selja taha jätta. Juut tegi 500 m pikkuse lõpuspurdi ning Taavi jäeti teiseks.

Valdade suvemängud 5000 m

1. Juut  15.51
2. Taavi Tambur 15.54
3. Kapitann 16.01

Pilt 1. Valdade suvemängude 5 tonni esikolmik.

Ka linnade suvemängudel oli meil oma mees olemas. Lasse jooksis Türi eest 400 m, 1500 m ja 4 korda 100 m. 1500 m jooksu võitis ta ajaga 4.20 ning 400-s oli teine. Samal võistlusel tegi ajalugu vanameister Tobreluts, kes jooksis m40 vanuseklassi Eesti rekordi 800 meetris.

Pilt 2. Võidukas Türi linna teatemeeskond.

Kuna nii valdadel kui linnadel oli konkurents hõre ning tõelised tipud vähemalt pikematel distantsidel olid puudu siis otsutas salajane juhtorgan, et tegemist on külakatega. Seega saime kaks võitu juurde, mis tähendab, et meil on nüüd 16 võitu koos (Juudil 7 ja Lassel 6).

1 comment:

  1. Tervist,

    Kas härrased ei oleks huvitatud suure väina tagusest külakast? Oleks välja pakkuda Muhu jooks 19.august. Vaatasin kalendrit ja peab nentima, et too nädalavahetus on taas täispikitud erinevaid võistu jooksmisi üle Maarjamaa aga siiski....
    Muhu kasuks räägivad järgmised aspektid:
    1) Pesueht külakas
    2) Ikkagi meretagune üritas, seega väheke eksootilisem
    3) 2 jõukohast distantsi 17,2 ja 6,3km, tempo peaks ka kõigile soodne olemas
    4) Mõnevõrra huvitavam kultuuri programm peale jooksu. Tegemist on küll muhulastega aga nad on siiski lahked inimesed
    5) Auhinnalaud on täiesti olemas. Parhaille pokaalit nagu ütlevad soomlased

    Pakkumine on tehtud
    Saaremaa külakate valitseja poolt.

    Lugupidamisega
    Ando Õitspuu

    ReplyDelete