Thursday, August 17, 2017

Pikad sõidud... külavõidud...

Peaaegu kuu on möödas kui viimati meist siin kuulda oli, me oleme elus, me endiselt jookseme. Kõigil alteratleetidel on selge siht silme ees - võtta kõik külakad, mis pakutakse.

23.07.2017   Uhtjärve jooks

Tänu kokkusattumustele kujunes just Uhtjärvest jooks, kus sain pärast 3. hooaega Võru sarjas oma esimese etapi võidu. Üldiselt antud jooks mulle üldse ei sobi ja iga aasta olen seal feilinud ja kannatanud. See aasta kattus võistlus kergeraksu Eestikatega ning ka kõvemaid orienteerujaid ning Ränkelit polnud. Minule omaselt mingit peenet taktikat varrukast välja ei kukkunud. Kui oled paberil kõige kõvem siis kohe stardist rauad paremale ja vaatab, mis saab. Tegelikult oli jooksu esimene umbes 800 meetrit raja ainuke hästi joostav lõik ehk jooksjad pididgi seal panustama, et orienteerujatele ning suusatajatele vastu saada. Tuhhi jätkus kuni viimase kolmandikuni, kus olid Uhtjärve suurimad tõusud ning sealt edasi roniti kulmude peal. Kuna vahet järgnevatega oli siis keegi mind õnneks kätte ei saanud.

9 km

1. Mina
2. Taimar Kork
3. Andreas Veerpalu
4. Andrus Veerpalu

Pilt 1. Sile algus, kõva tõmbamine (foto: Võrumaa spordiliit)

Pilt 2. "See oli sul esimene?" : küsis Ivar Tupp. (foto: Võrumaa spordiliit)


29.07.17 Holstre-Paistu maanteejooks

Juba Juut ütles, et Holstre-Paistu viis versta Mulgimaa teedel on Lasse jaoks nagu rusikas silma auku. Kuulsa hirvelise kodujooks, mida meie mahlamütsist Lasse noolima läks aga tema peale võis ka raha panustada, sest 3.00 tempo on soodne kõigi normaalsete keskmaabosside jaoks. Kukkus tasku, Lasse kandu pidid vaatama nii Tamburi Taavi kui ka vanameister Tobreluts, kes meie mehe õnneks seekord jooksis ilma tukita.

5 km

1. Lasse 15:50
2. Tobreluts 16.03
3. Tambur 16.16

30.07.17 Iigaste metsajooks

Tegemist on ühe õige külakaga, sest veel hiljuti oli isegi stardi aeg seal nö kokkuleppeline ehk minnakse siis kui kõik kohal. Kahel 3,7 km pikkusel ringil toimuv jooks, kus tehnilisem osa kulgeb metsa all ning teine osa maanteel. Loomulikult läksin kindlat võitu võtma ja võib isegi öelda, et läksin natuke mütsiga lööma, sest ärkasin liiga hilja enne jooksu, sõin liiga vähe enne starti ning tegin liiga vähe sooja. Kohe stardist peale oli enesetunne maakeeli sitt ja kuna ikkagi otsustasin kohe eest ära minna siis jooks kergemaks ei läinud. Mingit tempot ma hoida ei suutnud ning kuni esimese ringi lõpuni  ei olnud edumaa suur aga teisel ringil sain vahe sisse. Nüüd olen kolmekordne Iigatse metsajooksu võitja.

7,4 km

1. Mina
2. Sairos Tamm
3. Margus Lehtna

6.08.2017 Rapla-Kehtna maanteejooks

Kuigi me plaanisime antud nädalavahetusel vähemalt 3 võitu kotti pista siis tänu Lasse spurdijalale päästeti vähemalt 1 ning lihtsalt ei tulnud seegi, sest Lassele pakkus konkurentsi tugev põllumees.

11,5 km

1. Lasse 38:13
2. Argo Jõesoo 38:24
3. Sander Vaher 39:43

16.08.2017 VAK Staieri 5000 m

Ka laiskus võib ajada alteratleedi külakatele täristama, sest kes see ullike viitsib neid lõike üksi punnida. Seekord ei takistanud ka 70 km pikkune sõit, et joosta ühte 5 km pikkust "lõiku". Plaan oli teha "lahtijooks" Lasva jõe- ja järvejooksu jaoks. Eesmärgiks võtsin lõpuaja 16 minutit ehk kilomeetreid soovisin läbida umbes 3.10 tempoga. Stardis ka Juut, kes tänu rassimisele muudel "rinnetel" ei olnud vormis ning tema jooksu eesmärgiks oli aidata oma vennal joosta uus 5 km isiklik rekord - lõpuaega alla 17 minuti. Lisaks mõnele Staieri jooksjale oli stardis ka Ida-Virumaa 12 aastane imetüdruk, kes kohe algusest võttis vedamise enda õlule ja umbes ringi jagu oli pakutud tempo soodne ka minule. Võidu sain kirja aga ajalist eesmärki ei täitnud, sest kolmas ja neljas kilomeeter olid aeglased.

5000 m

1. Mina 16:04,3
2. Juut   16:55...
3. Vend 16.55....


Pilt 3. Väike tüdruk ees, mina järel ning vene maikas Juut tööd tegemas.


Pilt 4. ...


Kokkuvõte

Oleme kogunud kamba peale kokku 19 külavõitu ja parim on meie esinumber Lasse, kelle arvel on 7 võitu, Juut on seni kogunud 6 võitu, minul on õnnestunud kobistada 5 võitu ja Sannu on jätkuvalt 1 võidu peal.

Feilid

Alati ei õnnestugi külajookse võita ja seda eriti minu tasemega jooksjate puhul, sest ikka on mõni tugev konkurent või tuleb mõni vale arvestus. Nii juhtus üleeelmisel laupäeval toimunud Sangaste Rukkihundijooksul, kus mul õnnestus jooks rukki keerata. Lootsin joosta endale mitte omase taktika järgi ehk pundis tiksuda ja lõpus paugutada. Kahjuks stardipaugu kõlades kadus teiselt eest Algo Kärp, pidin järele minema. Hakkasime Kärbiga kordamööda vedama ja tempo tundus soodne. Poolteist km enne lõpu ühel kergel laskumisel kui mina ees olin tegi Kärp terava spurdi ning sai vahe sisse. Tõstsin ka tempot ning vahe hakkas vähenema ja olin üpris kindel, et saan ta enne lõppu kätte. Siiski oli korraldajatel varuks väike üllatus - tavalise kõvakattega lõpuosa asemel oli see aasta viimane paarsada üle suvalise põllu ning selles mülkas mu viimane võidulootus ka kustus.

Pilt 5. Kärp kipitab (foto: Valgamaa spordiliit)


Pilt 6. Selline oli Rukkihundi lõpp tegelikult.


Pilt 7. Selline oli Rukkihundi lõpp minu peas enne kui päris lõppu nägin.










No comments:

Post a Comment