Friday, April 29, 2011

Hiiumaa maraton

Hea uudis pikamaa jooksu sõpradele - 4. juunil toimub esimene Hiiumaa maraton. Et tegemist ei ole mingi külamaratoniga, vaid ikka tõsise jooksuvõistlusega, näitab fakt, et rada on mõõdetud Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu rajamõõtjate sertifikaati omava Andres Nirgi poolt. Soodsa ilma puhul suurepärane maraton isikliku rekordi parandamiseks, boonuseks imekaunis Hiiumaa loodus. Iga tõsist maratoni Eestimaa pinnal iseloomustab lisaks passistatud rajale ka alterjooksja(te) kohalolu. Peale Otepää-Tartu maratoni on palju vett merre voolanud ja sama palju või veelgi rohkem on trenni tehtud. Järelikult on saavutatud ka uus tase. Tulenevalt sellest võib välja käia ka kõlavamaid veksleid. Kui enne Otepää-Tartu maratoni oli plaan 3 tunni piir alistada, siis Hiiumaa maratonil on eesmärgiks 2.50 piiri ründamine. Alternatiivsete jooksjate ümarlaual sosistati isegi 2.45 jooksmisest. Kiire raja ja tugevate konkurentidega võisteldes ei oleks 2.45 tõesti väga utoopiline aeg. Hiiumaa maratoni joostud ajad on edetabeli kõlblikud, mis tähendab seda, et joosta tuleb nii kiiresti, et enne 11. septembril toimuvat Tallinna maratoni mahuks Eesti maratoni edetabelis 15 parima sekka, mis tagaks tasuta osavõtu Eesti meistrivõistlusest (http://www.ekjl.ee/est/alaryhmad/kestvusalad/kestvualade_tegemistest). Muidugi võib lootma jääda ka EKJL "suurte valgete isade" armulikkusele. Kindlam variant on siiski ise kiire maratoni ajaga pääs Eesti meistrivõistlustele lunastada kui loota, et kestvusalade alarühmale on positiivselt silma hakanud suvised jooksud.
4. juunil Hiiumaal näeme!

5 comments:

  1. On rõõm näha, et nii tähtsal päeval-EMV eelõhtul juba uusi veksleid letti laotakse. Kuis elu läheb näeme, küll aga sel aastal jääb minust see jooks jooksmata....ei ole süüdi vormikõver vaid...haritlaste palgakõver...mis mitut välireisi ära ei kannata.
    Aga ei ole hullu...ööjooksul võib kõike juhtuda ;) vastu-pidamist :)
    Homme näeme võitlejad!

    ReplyDelete
  2. Mina saan välismaratone lubada, sest mul ju tiimid ja asjad selja taga :)

    ReplyDelete
  3. Haaa haaa kus su dressid ja tossud ja spordijoogid on mis Tarm välja ajas :D need juba ribadeks joostud ?

    ReplyDelete
  4. Hiiumaale tuleb panna välja alter-jooksjate ekspeditsioon...ma ise vist eelistan ka hiiumaad Riiale kui tegu on ikka ametlikult mõõdetud rajaga. Ja 2,50 jääb selgelt odavaks....

    ReplyDelete
  5. tehke siis 2:39

    ReplyDelete