Saturday, April 7, 2012

Vahepeal on....

...kevad kätte jõudnud - kuidagi imelikult kõlab sõnapaar "kätte jõudnud" aga las ta olla ;). Vahepeal on ka alterjooksjate blogi vaatamiste/lugemiste arv ületanud maagilised 20 000 -MASSIVE.  Millega tegeleb loo autor Alo Rand? Vastupidavustreeninguid on ta teinud juba paar kuud pigem juhuslikult aga enam -vähem nii see on olnud ka ülejäänud nn "jooksukarjääri" jooksul. On käidud paljudel saalijalka turniiridel. maha on peetud palju ennastsalgavaid lahinguid kus olen ennast pea alati ribadeks pingutanud- see pakub mulle rahulolu. Korra ka sisehalli rannavutti turniiril oskusi proovimas eesmärgiga suvel rannajalgpalli meistriliigasse jõuda. Eks näis, eks näis. Vahepeal tuleb veel magistratuuriga ühele poole saada ;).

Mingi vend jäi kaadrisse VISA HALLIS, peale saalivuti trenni  :D



JK Nirvaana Futsal Cupi 3ndad.



Mina, FC Üksjalgvärav ja Aleksei Budõlin :)

Tegin endale täna hommikul kohvi ja just praegu joon seda üritades mingisugune tekst kokku kirjutada.
Käisin neljapäeval juba 4-dat korda scoutsrännakul ning võitsin selle. Peale rännakut intervjuus küsiti kuidas ma valmistusin rännakuks jätsin palju välja ütlemata nt  "spetsiaalselt ei valmistunudki". Terve minu mööda läinud elu on sellisteks katsumusteks mind ette valmistanud.
Mis seal on, tuli 30 km lihtsalt ennast sundida, kui nt selg valutama hakkas, või õlga miski pooma hakkas siis seda mitte tähele panna vaid ikka "liikuda liikuda liikuda" nagu Lenin oleks peale rännakut öelnud.  Terve rännaku kuulasin Klassikaraadiot kuna teisi sagedusi minu mobiil ei tunnistanud :D. Täitsa huvitav kogemus. Muusika kuulamine aitas summutada hingeldamist, eriti lõpus kus see hakkas agooniliseks muutuma. Jalad said igatahes korralikult vatti, see jooksutehnika mida kasutada 15kg lisaraskusega ja sõdurisaabastega väga ei sarnane normaalsele jooksuliigutusele. Peale rännakut olin ikka täiesti läbi. Vedeliku kaotus oli meeletud, terve rännaku paistis higise näole kevadpäike ;). Scoutsrännak 2012= TAHTE TRIUMF. Põhiline soov mis sundis pingutama oli loomulikult meeletu võidusoov, vigade parandus 2009 aasta rännakule, akadeemilise isa Mart Andressoni "hea kriitika", vajadus tõestada paarile scoutspataljoni sõbrale, et 2010 räägitu "scoutsrännaku võit on käkitegu" jne polnudki päris totaalne jama :D, ego vajas ka üht süsti  tol päeval..sorry :)......lõpuks tuli see võit koju tuua, ajaks siis 2 h 50 min 5 sek. ...edu 2 koha ees, kes liikus tsiviilvormis ja tossudes oli sinna 2 minuti kanti.... keskmine kilomeetri aeg 30-31 km jooksul jäi sinna 5.30 peale (täpse distantsi üle vaieldaks..GPS olevat juba mitmendat aastat näidanud 31km)..rännaku läbisin taktikavormis + 10kg matkakott + AK4.....aeg oleks olnud parem kui rajal oleks veidi süüa olnud-alati on korralikult olnud aga mitte seekord :P ...üks amps halvaad (rohkem ei läinud kuivaks kiskuvasse suhu sisse) ja üks twix  pidid mind 30 km rännakust läbi vedama .. vedelikku laadisin joogipunktides ..järgmine aasta võtan mineraaldide kompenseerimiseks midagi tasku kaasa...paljast vett pole ju mõtet väga palju juua.....rajarekord 2:48:13 seega 2013 tuleb  veel proovida...Scoutspataljoni salapärast erimeenet on vaja oma silmaga näha.

http://uudised.err.ee/index.php?06249925

ja ingl. keeles on ka tore lugeda :
http://news.err.ee/sports/ea0044dc-c518-4f1c-8a87-e380366e07f5#comments


Alates 1km kuni 30ndani sai põgenetud jälitaja grupi eest. Õnneks sai sõdurivormis ka absoluudi esimene koht ära võetud. Terve rännaku jooksul tuli kontrollida seljatagust, et mõni tossudes jälitaja äkki lendama pole hakanud. Vahepeal vahe suurenes ja siis vähenes. Nii oli see terve 30 km rännaku jooksul. Enamuse edumaast sain sisse esimese 3-4 kilomeeteriga :P. Kui mainida  varasemat 3 scoutsrännakut siis 2008 ajateenistuses läbisin väga jäisel rajal  3 h 42 min ning olin kiireim ajateenija ning üldarvestuses 10s, 2009 läbisin rännaku 3 h 12 min tsiviilvormis aga 23 kilomeetril juhtus üks vingerpuss ja pikalt eest ära olles juhatati lolli rajajuhataja poolt mind vales suunas (sama juhtus ka 2 ja 3 koha meestega)- rajale naastes sai meeletu pingutuse peale 2 koht ära võetud. Teadmata jäigi mitu km pikema distantsi ma/me lõpuks läbisime. Vahepeal sai ka tagasi liigutud , seistud, vaieldud, märatsetud. Ka 2010 rännak ebaõnnestus täielikult seoses varustuse probleemidega millest ei taha isegi rääkida .."jalutasin" 3h 35 min. ...seetõttu 2012 aasta võit oli erakordselt magus!!!


Lõpuks on see karikas olemas - asi oli põhimõttes...pidin vähemalt 1 korra selle karika endale saama.


Trenni ju on isegi tehtud natukene.märtsi lõpust enam tööl ei käi seoses magistritöö tegemise vajadusega...kui kooliaasjad korda saan julgen ka rohkem trenni tegema hakata..sellega läheb aega


Vahepeal olen vaikselt liikuma saanud, tuleval nädalal hakkan lõike jooksma regulaarselt mida möödnud sügis-talv ei juhtunudki - põhjus...ESPOO 800m Selli mängudel ;) (17-20 mai ).

Järgmine suurem ettevõtmine on 18 aprillil korraldatav II Akadeemiliste organisatsioonide kevadjooks Tartu Toomemäel. Loodame et õnnestub midagi sarnast  :

http://alterjooksjad.blogspot.com/2011/04/ragnar-lipu-poolt-jaadvustatud.html
http://alterjooksjad.blogspot.com/2011/04/see-tehti-ara-esimene-us-liivika.html


Ja lõpetuseks soovin kogu alternatiivse maailma nimel PALJU ÕNNE ja JAKSU Ragnar Lipule tema 24-ndal sünnipäeval.



1 comment: