Monday, December 26, 2011

TOP highlights of 2011 - Mart Andresson (vol. 3)




3. Otepää-Tartu jooksumaraton (23.03.2011)

See oli selle aasta esimene maratoni "treening" mille eesmärgiks oli 4 minuti tempoga terve distants läbida. Kuna Alternatiivsete Jooksjate puhul on tegemist professionaalidega siis otse-loomulikult oli meil saateauto ja tempo jaoks jänesed. Ilma broneerimisega läks seekord viimase minuti peale ning pakkuda oli ainult alternatiivseim ilm mida tahta. Kohati paistis päike ja kohati tuiskas nii, et näha polnud teed ega teeäärt aga loomulikult ei tähendanud see tempo langust. Eraldi võib ära märkida autojuhtide sõbraliku meeleolu, sest igakord kui nad meid nägid siis nad näitasid meile erinevaid käemärke kuid 4 minuti tempo juures pole ju aega hakkata nende tähendust analüüsima. Kui tundmatuks jääda soovinud tempomeister oli oma kõrgelt tasustatud töö teinud siis alustasime hr. Mustasaarega pingelisi läbirääkimisi, et kuidas nüüd see karunahk jagada. Kokkulepe saavutati ja selle kohaselt pidime me olema täpselt sama head poisid. Lõpujoone ületades näitas kell meile 2 tundi ja 52 minutit ehk eesmärki me ei täitnud kuid usun tulemusest olulisem oli auhinnaks saadud pool pannkoogi küpsetajast ning kogemus. Ja selle kogemuse all ei mõtle ma jooksmist vaid saunalaval kuuldud jutte vanameistritelt selle ürituse ajaloo kohta. Vanasti hüppas iga karvajalg 2.30 maratoni ja alla 2 minuti 800 meetrit. Huvitav on veel see, et mul oli jooksu aeg pulsivöö peal ning keskmiseks pulsiks näitas see 154 lööki minuti kohta.

Foto 1. 4 minuti tempo puhul on piltnikel raske võistlejaid tabada.


2. ÜS Liivika esimene kevadjooks (võistlus akadeemiliselt organiseerunud tudengitele)

Oluline pole mitte selle ürituse sportlikud tulemused vaid fakt, et suutsime tegutseda meeskonnana selle võistluse korraldamisel. Usun, et tegemist on Eesti ühe põnevama ja ilusama rajaga krossijooksu võitlusega ja kindlasti on sellest saamas traditsioon.

Foto 2. Kõrvetada on raisku vaja...

Foto 3. Kas liin nr. 6 on juba lännu wä?


1. Tartu mv. 3000m (21.10.2011 @ Tartu)

Kui aus olla siis see oli ainuke võitlus sellel aastal, kus ma suutsin ennast ületada. Jooksu esimese poole suutsin ennast niipalju tagasi hoida, et lõpuosas tempo väga palju ei langenud. Tänud Alole, kes võttis vedamise koorma enda peale. Tulemuseks oli uut isiklikku rekordit märkivad 8,54.68 ning auhinnaline 3. koht. Videot selle jooksu kohta võite näha meie blogi jaanuari sissekannete alt.



1 comment: