Monday, November 25, 2013

Vaheaasta rahulik algus ehk kuhu küll altermehed jäid

Läbi krõbiseva külmund muru tõttan sooritama jooksu pimeduses ning mõtlen...millega küll ülejäänud seltsilised tegelevad? Ons kang rinnal raksatanud Rainis? Kas movembri jooksul jalad terveks jäänud Mart? Kaua võtab aega ahilka venitus Mario? Ega Jänes sind söödud pole? Kas suusad määritud Ülari? Millal pall murule seisma jäi Alo? Mis seisus lihas Sander?
 
Vana aasta hakkab hääbuma ning üks pikemots tuleks üheskoos ära korraldada? Vai mis?
Tegudele tarmukad, tegudele! Isegi siis kui on vaheaasta algus.
 
Ja nüüd jooksunõuanne! Olen sattunud viimastel aegadel uue põlvkonna harrastusjooksjate blogide peale ning imestusega lugenud. Sellest, kuidas üks või teine otsib tõde imeväikestest detailidest, mis võivad parandada tulemust. Kallid inimesed tulge maapeale! Tagasi juurte juurde!!! Enne, kui sööte endid batoone täis ja püüate joosta nagu Mosop, minge lihtsalt jooksma ja treenige. Ei ole olemas võluvitsa on vaid kasejuust, mis vahel karjamaa triibuliseks teeb.

Mõistust :)

6 comments:

  1. kui ma kunagi achilka korda saan (21. jaan. tehtud lõikus ei täitnud eesmärki...järgmine aasta suvi-sügis lõikus vol 2 ilmselt ) .pall murule seisma polegi jäänud kuid jooksjat must pole ...vutti olen mänginud lihstalt seetõttu et soojajalaga kannatab 2-3 korda nädalas...vahepäevad kas väike või suur longe sees :D :D :D...ostsin Fischeri suusad...see talv saab lume korral mind näha suusatamas, uisutamas, jõusaalis rassimas, saalivutti ka vahel ..siiski võiks mingisuguse kokkutuleku orgunnida kasvõi vanade aegade mälestuseks ja mul on hetkel "vot nii pohhui" et võin joosta ka pika otsa kui vaja (ibumetin gel 5 %)...saluut!

    ReplyDelete
  2. Palju lihtsam on geele ja batoone krõbistada ja need hirmus keeruliste nimedega spordijookidega alla loputada kui trenni teha.
    Kui lisaks jalga tõmmata kompressioonpõlvikud, mis automaatselt parandavad tulemust 2%, ega siis Mosopi tulemused enam kaugel ole. Et oleks võimalik veelgi vähem trenni teha, kuid parem tulemus joosta, tuleks kompressioonpõlvikud ka ööseks jalga jätta. Ja otse loomulikult tuleb kasutada eriti hästi rulluvat uusimat jooksujalatsit.

    ReplyDelete
  3. Võistlustulemusi parandavad ka eriti vinged varrukad. Kui poest kalleid varrukaid ei suuda osta siis piisab ka vanalt dressikalt varrukad küljest lõigata ja panna võistluste ajaks kätte.

    ReplyDelete
  4. vanadelt vutikedradelt lõikad jalalaba osa maha ja väga vinged varrukad :D...või siidsärgi käised :)

    ReplyDelete
  5. hästi panete mehed

    ReplyDelete
  6. Isegi püüan rakendada uudset meetodit oma vaheaastal. Kui Kristo oma kompanjoniga raamatute raamatu valmis saab siis tuleb see kapsaks lugeda. See ühildada hüdrotredmillili ja pody pumbuga ning kui veel külma annaks saaks õues külmkambris jalad kah korda. Et finantsilisi võimalusi suurt ei ole siis jalalihaste massaazi annavad kergelt külmunud pajuvõsas paljali säärtel jooks- soovitan pikema joojenduse teha. Ning vahel, kui vaja loetud või uudset infot (seda tuleb uksest ja aknast) seedida võib teha pea selginemiseks mõne km jooksugi. Ärgem unustagem ka väetiseid: taim kasvab sõnniku abiga, kuis siis jooksumees ilma saab- mida laiapõhjalisem arsenal kasutada on seda võimsamaks taimeks sirgub. NB. Panemisega pole siin miskit seotud ;)
    Nüüda aga seltsimehed kiirelt uutele katsetustele: mitmekesistagem omi treeninguid.
    Mõnusat rassimist.

    ReplyDelete