Monday, October 17, 2011

Alternatiivsed jooksjad Saaremaa 3 päeva jooksul - 3 PÄEV


Kuressaare loss ja Jürs

See tehti ära , see tehti ära. Alternatiivsed jooksjad kooseisus Sander Jürs, Mart Andresson ja Alo Rand läbisid Saaremaa 3 päeva jooksu, igaüks omal tasemel .
2 päeval jooksuringkondades sosistati kas Alo Rand ikka tõuseb 20 hulka viimasel päeval - vastus on jah, ta tegi seda. Alo Rand läbis 16 km dista.ntsi 59.10-ga - 18 koht üldarvestuses (+ 2 min 11 sek vs 2010 3 päevale)

Küsimus kas üleöö neegristunud Alo Rand võidab viimasel päeval juudilt tagasi 12 sekundit tekitas alternatiivses maailmas veel suuremaid intriige. Au peale veeti kihla, et Nigeeria neeger Alo Rand võidab juuti. See õnnestus tal suurepäraselt kuna kihlveo teine pool kaotas teadmata põhjustel mustale mehele 32 sekundiga- kas tegemist oli füüsilise allajäämisega (teadagi on musta mandri mehed jooksu andega, kuid Nigeeriast leiab rohkem sprinterlikke lühimaajooksjaid, kes valdavalt ei salli pikamaajooksu). Kahtlustatakse ka ehtsat juudi kavalust. 3 päeva jooks on ikkagi teada kui meelelahutus üritus, mitte enese viimase  piiri peale  piitsutamisega ja juut lihtsalt muigas, kui must mees ennast tempoga piinas ja hirmununa seljataha vaatas :D. Ilmselt on tõde kuskil vahepeal. 






Higistamine ja ootamatult kuumana tundunud päike 



Kas Jürs jääb 5 kohale? - jah tõepoolest ta suutis kohta hoida. Viimane päev läbis Sander 16 km 55.27, teda ohustanud Margus Pirksaar 56.07 ( 02:24:12) jäädes 7 ndaks, 6. koht jäi Kaupole (55.22- 2.23.27) kuid Sandri edu jäi siiski 7 sekundit. Sandri 1 kolme päeva jooksu ajaks jäi 2.23.20. Näiteks must mees suutis oma esimese 3 päeva jooksu joosta 2.28.38-ga.


Saaremaal liikusid ka kõlakad Sander Jürsi hea esinemise ja Waltri õlletootja sponsorlepingu sõlmimise asjus. Kui kõlakad ka tõele vastavad on Alternatiivsetel jooksjatel õigus kaaluda nime muutmist Walternatiivseteks jooksjateks. Ilmselt on tegemist kellegi naljaga kuna Alternatiivsed jooksjad lihtsalt EI USU SEDA.

Kas Mart Andresson teeb viimasel päeval võimetekohase jooksu? Viimasel päeva läbis Mart 16 km 57.58, tõele auandes ei vasta täielikult ootustele aga Mardil olid selleks omad põhjused . Positiivne oli näiteks, see et Mart oli üks neist kes oma esimesel 3 päeva jooksul läbis 42.195 km alla 2.30 - 2.29.15 (10 koht). Mardi 3 päeva jooksu kohta tahaks öelda, et mulle meeldis tema viimase päeva suhtumine, asus kohe grupi etteotsa -nägin seal iseennast 2009 ja 2010 kes suutis nii joosta (56.34 ja 56.59 pole pikka maad mitte jaksava jooksja kohta kõige hullem ).






Mida kokkuvõtteks öelda Saaremaa 3 päeva jooksu kohta- FANTASTILINE üritus, eriti tahaks tänada VAK Staeiri klubi ja selle liikmeid 2 alternatiivse jooksja majutamise  ja  meeldiva seltskonna eest.

Saaremaal sai tõestatud jooksutreeningu mõju vastupidavusele.  Kuidas muud moodi seletada 2011 2.34.09 (18 koht) ja 2010 aasta 2.27.25 (11 koht), erinevus on tohutu :D - 4.37%. Parimaks kohaks on seni 2009 aasta 9 koht.


                                                                Treeningpuhkus septembris  


Mis edasi- Rand jookseb tulev nv juba Pärnus 2 staadioni jooksul lootes seal hooajale mingusugunegi punkt panna.







                                                      Egas midagi, vaatame pilte ;)


                                   3 päeva start Kuressaare kesklinnast
















NB! Lugu ei taotle rahvuste vahelist vaenu ega midagi, vaid matkib enam-vähem reaalset lõõpi meie seltskonnas.


4 comments:

  1. Tubli töö seal Saaremaal!

    Äkki tulen minagi oma Ekideni kohutavale ajale kohta kätte näitama. Kui mu jalg enam-vähem valust vaba on - varesele valu...

    ReplyDelete
  2. Tõesti väga hea kirjutis ja olen nõus, et oli fantastiline üritus!!!

    ReplyDelete
  3. 2 staadioni jooksul see aasta on kõva konkurents: stardis on sellised nimed nagu Fosti, Vallimäe,Loskutov....ise sain sellise stardi nr nagu 3 :D

    http://www.parnupostimees.ee/604732/eesti-jooksuparemik-tuleb-kahe-staadioni-jooksule/

    ReplyDelete