Sunday, October 23, 2011

Pärnu 2 staadioni jooks

Nii võtan kokku tänase võistluse....peamine eesmärk oli joosta tänane 5+km  (räägitakse et distants tegelikult oma 5.2km aga no ei tea ju ;) ) distants läbi,  et osaleda suitsusauna loosimises -võitis üks brünett Triinu Peegel. Väga oluline on mainida, et 2 staadioni võitis sel aastal Roman Fosti, lõpuks ometi sai endine SK Altiuse liige (Roman vahetas klubi kui mina alustasin jooksmisega -2003)  oma tahtmise ja finišeeris esimesena Pärnu Kalevi staadionil Viljar Vallimäe ees . Edu Villu ees oli vaid 1,7 sekundit, kuid sellest piisas. Ma usun, et Romkal oli liivakastis võitmine suurt rahulolu pakkuv kordaminek. Mina nimetan seda staadionit just nii, kuna see on staadion kus pool elu silme eest läbi käib :D. Meenutasin, et viimati peeti sellel laguneval staadionil Pärnumaa MV 2005 ja viimasena on olnud just mul olnud au Pärnumaa MV kuld 800m jooksus tasku pista (2.01.9). Hea päev oli, isiklikku parandasin soolojooksuga üle 7 sekundi ja sain päeva pealt peaaegu JOOKSJAKS juba :). 
Ise jooksin täna suht tagasihoidlikult. Alustasin enda kohta aeglaselt ja hakksin kuskilt 10 koha piiri pealt noppima ja kohta parandama. Jooksu ajal sain aru, et vorm pole hea, aga grupp mille tempos jooksin polnud ka suurem asi. 1 km enne lõppu olin juba 6s, 500m enne lõppu klaarisin arved  vanameister Urmas Põldrega. Jäi veel Jan Õiglane aga kurjam oli liialt kaugel ja rahuldusin 5 kohaga, lõpuaeg siis  17.07.6.
Eelmine aasta oli nt 16.39 saades auväärne 2 koht Paša järel. Siis ei ohustanud minu 2 kohta aga keegi.

Enne jooksu olin FB-s maininud et mõne skalbi tahaks ikka võtta: Tänase enda jooksuvormi  koha pealt saaks nimetada skalpideks: Urmas Põldre, Paavo Vaher, Reget Roomet, Tauri Tinast, Eero Raudsepp., Jakob Tarkpea. Need on nimed kellest möödusin . Kaugele ei jäänud Jan Õiglane ja Tambur.
3 etapi ( Rannametsa Luitejooks, 2 silla jooks ja 2 staadioni jooks) üldarvestuses jäin 6ndaks - eespool olid nt Roomet, Raudsepp, Tambur, Vaher, Fosti. Oleksin 2 silla jooksul vähegi jooksnud oleksin ilmselt Raudsepa 3 kohta ohustanud. See aasta jooksin (kui seda saab jooksmiseks nimetada) 2010 aasta tulemusest 2 ja pool minutit aeglasemalt!!! 3 ürituse aeg oleks olnud kindlalt alla 1.06 !  Ometi olin ju see  suvi parem kui eelmine aasta.



Veidi protsente:
Pärnu 2 staadioni jooks 2010 vs 2011 ...+2,7 % aegalasem .....2011 vs 2009 (16.26) + 4%. Treenitus ja võistluseks  motiveerituse erinevus aga määramatud.


Staadionil seekord mind keegi ei oodanud. Peale autasustamiste ja loosimiste lõppu jooksin 5km tagasi Raekülla kus istusin punasesse Audisse ja sõitsin tagasi Paikusele kus tegin sauna.












Pärnumaa maratoni rekordiomanik Ergo Rand (21.03.1941 ) surumas kätt sprinter  Henri Soolaga 
2.23-31 (Vändra 14.09.1968)







***NB!  Viimaste kehvade  võistlustulemuste põhjus peitub  tegelikult septembris vasaku achilleusi kõõluse kinnituskoha ravile keskendumine ja sellega kaasnenud treeningpaus. See ei takista mul võistlustest osa võtta ja hiljem neist kokkuvõtteid kirjutada.



No comments:

Post a Comment