Sunday, March 20, 2011

Tartus toimus 6. Alternatiivse jooksulaagri alternatiivlaager


19 kuni 20 märts toimus Tartus järjekordne Alternatiivsete Jooksjate koosviibimine. Kuna tehniliste põhjuste tõttu pidi Alternatiivsete Jooksjate juhatus teadmata ajaks Vändrasse planeeritud suurejoonelise jooksulaagri edasi lükkama siis otsustati teha asenduslaager Alternatiivsete Jooksjate pühalinnas Tartus. Seekord ilmusid kohale ainult alternatiivsetest need kõige alternatiivsemad: Rainis, Alo, Sander, Mario ja Mart. Laager algas 25 kilomeetrise ühistreeninguga, mis viis jooksjad Emajõe kallastelt voorte veergudele ja tagasi. Ühtlasi oli see viimaseks raskeks trenniks enne suurejoonelist 37. Otepää-Tartu maratoni. Treeningu tempo oli soodne kõigi jaoks ja seda isegi olukorras, kus viimaseid kilomeetreid mõõdeti tublisti alla 4 minuti kilomeetri kohta. Kuigi tegu polnud võistlusega otsustas Alo maratonimeestele koha kätte näidata ning viimasel kilomeetril oldi nähtud ainult tema lagunevate tenniste poriseid kandu. Peale treeningut võeti kohustuslik saunaleil ning kasutati vajalikke lõõgastusnippe, et lihased ja vaim teravad püsiks.
Pildil on Alternatiivsed Jooksjad ja Martin enne pikka krossi.

Laupäeva õhtu jätkus peale Rainise valmistatud pidurooga Alternatiivsete Jooksjate ümarlauaga, kus võeti vastu mitmeid tulevikus Eesti jooksumaastikku mõjutavaid otsuseid. Üheskoos otsustati, et muudetakse Alternatiivsete Jooksjate hulka kuuluvate sportlaste kategooria ühisnimetust. Edaspidi loevad kõik Alternatiivsed Jooksjad ennast mitte tippjooksjateks vaid tippharrastajateks. Teiseks otsustati, et Eesti alternatiivsemate jooksuürituste tiitlid peavad kuuluma Alternatiivsete Jooksjatele. Seega asutakse sellel hooajal kaitsma nii Otepää-Tartu kui ka Mulgi maratoni tiitlit. Lisaks oleme sihile võtnud Lembit Virkuse tunnijooksu kui ka Tõrva-Valga maanteejooksu.

Pühapäeva hommikul jätkusid treeningud 8 kuni 12 kilomeetrise taastava jooksuga Vorbuse kandis peale mida jätsid meie jooksusangarid üksteisega hüvasti ning pugesid tagasi oma urgudesse.

OTEPÄÄL NÄEME, RAISK!!!

2 comments:

  1. Tuleb ära jagada, kes jookseb maratoni, kes poolikut. Eesmärgiks mõlemad võidud koju tuua. Maratoni võiduks on vaja hoida 4,15 kuni 4,00 algusest lõpuni. Ja pooliku võiduks peaks piisama lõpuajast 1,18 kuni 1,20. Mina ise paraku joosta ei saa kuid ehk saan abiks olla toetustiimis raja ääres.

    ReplyDelete
  2. Projekt VÕIDUD KOJU. Mina võtab maratoni ja Hasso pooliku. Praeguse seisuga.

    ReplyDelete