Friday, February 11, 2011

Ajalootund nr. 4 ( meenutab alternatiivne veteran R.Venta)

Alternatiivsete Jooksjate viietärnilaager (Laagr no. 4)

Tõepoolest, nii ootamatu kui see ka polnud, toimus augustikuu suvisel esimesel poolel Alternatiivsete Jooksjate treeninglaager... ja veel kuskohas!? Ei, mitte metsas... ega Rebul... ega ka koopas, vaid lausa Tartus Toomemäel üliõpilasselts Liivika (asub Baeri Küünestuudio lähedal) ruumides. Ja põhjus asjade sellisele arengule oli proosaliselt lihtne - Mart ja Alo on Liivika liikmed (siis vist livikoniused?). Igatahes omistati laagriolmele Üleliidulise Alternatiivsete Treeninglaagrite Tärnikomitee poolt maksimaalsed viis tärni.


Niisiis mõned olulisemad kabariidid kokkuvõtlikult:

laagri iseloom: alterjooksjate tüüptreeninglaager laenatud ulualusega

laagri kestus: nädalajagu sõltuvalt personaalsest koormustaluvusest

laagri välikomandant: Hr. Mart Andresson

laagri isikkoosseis rahuajal: Andresson, Kais, Rand, Lipp

laagri isikkoosseis treeningajal: Kais, Lipp, Rand, Andresson, Mustasaar, Venta

laagri isikkoosseis lauatennise ajal: Kais, Lipp, Rand, Andresson, Mustasaar, Venta, Lipp (noorem, aga tugevam), Jürs


Üldiselt võib laagri programmilise tegevuse kokku võtta sõnaga "personaalne", kuna ühised treeningud olid peamiselt hommikuti Toomel. Põhitreeningute osas läks lihtsalt raskeks keskmaameeste ja maratonile pürgijate treeningvahendeid kokku klapitada. Samas lauatenniseturniiridest, mis ilmselt ajaliselt võtsid suurima osa sportlikust tegevusest (terve päeva treeningute vahel ja õhtuse aja treeningute järel), ei olnud mul võimalik isegi surnut mängides pääseda.

Laagris peetud akadeemilisel loengul (lektor M. A. Venta) oli peateemaks jooksjate eelduste kujunemine evolutsioonil läbi inimkonna ajaloo. Sellele järgnenud perspektiivvisioneerimissessioonil leiti, et Alternatiivsete Jooksjate ainus võimalus maailmaareenile pääseda on geeniteraapia.

Laager lõppes, nagu ikka, suure pauguga - seekord käidi paugutamas Viljandimaal Kolme Tamme jooksul, mille marsruut möödus kolmest vaevaliselt kasest, kuid mis siiski ei seganud Hr. Andressonil jooksul teist kohta taotlemast. Seoses majandussurutisega oli Hr. Ralf Lipu auto öö jooksul niivõrd palju kahanenud, et Hr. Venta enam sisse ei mahtunudki ja seetõttu Viljandis ei käinud ja ei oska ta siin ka rohkemat kosta.


Ja kõik see ka kirjaoskamatutele:


Foto 1. Vorm saavutati laagris seekord oranž.


Foto 2. Laagri maskotiks oli seekord kama.


Fotod 3-5. Toitlustamine laagris.


Foto 6-7. Kord on majas ja päevakavas.


Lõpp






Fotod ja tekst: Rainis Venta

No comments:

Post a Comment