Thursday, February 3, 2011

Loomisel on Alternatiivne maratonitiim


Nagu te isegi näete on Eesti maratonijooks mõnes mõttes varjusurmas. Keegi ei taha ja ei viitsi selle raske alaga tegeleda kui on olemas võimalused tegeleda paljude niiöelda mugavusaladega. Tänapäeval on saanud enamikule Eesti jooksjatele lausa müütiliseks ning ületamatuks suuruseks joosta 42,195 meetrit ajaga alla 2 tunni ja 30 minuti. Sellele ei ole silmnähtavalt ka kaasaaidanud kõrgetasemelised välislaagrid. Siiski võib asi lähiaastatel asi paremaks minna tänu Toomas Tarmi poolt loodud maratonitiimile.
Seoses eelnevaga on näha, et täitmatta on jäänud vähem andekate jooksjate nišš ehk teen ettepaneku luua "Alternatiivne maratonitiim 2011+".

Alternatiivne maratonitiim 2011+

Eesmärk: On aidata leida motivatsiooni ning anda tuge vähem andekate maratonijooksjate raskel võistlus- ja treeningteekonnal. Tiimi teine eesmärk on mingil määral võistelda ja pakkuda konkurentsi Tarmi maratonitiimi vastu sügisel Tallinna maratonil.

Võimalikud liikmed: Võimalike liikmetena näeksin Rainis Ventat (2.53), Hasso Paapi (2.44) ja ennast. Tiiimi esinumbriks võiks olla Ralf Lipp (2.32). Kindlasti ei ole see veel lõplik nimekiri ning tiimi koosseis vaadatakse igal kevadel ja sügisel üle.

Tiimi toetus tiimi liikmetele: Kindlasti ei ole kavas toetada jooksjaid rahaliselt. Alternatiivsed jooksjad toetavad oma maratonitiimi liikmeid peamiselt andes vaimset ja sotsiaalset tuge. Aidatakse leida kadunud motivatsiooni ning kirutakse ja kiidetakse.

Laagrid: Kõik tiimi liikmed on kutsutud koos kilomeetreid mõõtma Alternatiivsetesse jooksulaagritesse. Arvatavasti toimub järgmine juba märtsis Pärnumaal Vändras.

Võistlused: Tiimi esimeseks etenduse laavaks saab legendaarne Otepää- Tartu maratoni rada (kui meie kõrvu ikka jõuab selle salapärase võistluse toimumisaeg). Eesmärgiks seal võiks olla kolmikvõit.


Foto: Alternatiivse maratonitiimi kandidaadid
teevad trenni Ihastes.




1 comment:

  1. edu, loodetavasti suudate murda Maratonitiimi ja näidata, et selleks ei pea välismaal laagrites käima vaid piisab pisikese Eesti enda vahenditest!

    ReplyDelete