Sunday, December 27, 2015

10 Km Down under

Alternatiivsete jooksjate kokkutulek Austraalias
Tere!

Ei mäletagi millal viimati siia sai midagi postitada. Igatahes alternatiivsete jooksjate kokkutulek Austraalias on ajalooks saamas. Kokkutulekust võttis osa 100 % Austraalias viibivatest alterjooksjatest. Osalejateks olid siis peale minu ka Alo. Viimasest Mardi postitusest inspireerituna otsustasime teha ühe 10 km jooksu Texase kõrgmäestiku tingimustes (so. ca 300m üle merepinna). 10 kilomeetrine rada sai rajameistri poolt maha mõõdetud nii autoga kui jalgsi st. jooksuga. Päev enne tähtsat päeva tähistasime jõule pelmeenidega ja Riia šprottidega.

Jooks algas Alo eestvedamisel nagu on näha järgnevas videos. Ilm oli soodne 10 km ponnistuseks kuigi veidi vihmane. Raja ääres leidus isegi ergutajaid. Mõned ergutajad olid veel elavate seas ning hüppasid rõõmsalt ringi, kuid leidus ka neid, kes otsustasid hakata haisema ja meie jooksu häirima. Lehk oli kohati nii tugev, et pidi mõned kümned sekundid hinge kinni hoidma, mis omakorda tõstis meie laktaadi talumise võimet. Tulevikus kui sellistel radadel suudame veelkord kilomeetreid koguma hakata siis oleme juba sellisteks ergutusteks karasutnud ning see meid enam ei häiri. Kilomeetrite läbimisel suutsime hoida endile tempo soodsana ja keskmiseks km kiiruseks kujunes 4: 40 ja viimase jõulukerimise kilomeetriks jäi 3:51
Väsinud ergutaja
Jooksule annab oma kommentaari Alo.

Jooksime asfaltteega kaetud rajal 5km ühes suunas ja 5 km teises suunas. Sisse jäi mõned tõusumeetrid ja laskumised. Stamina poole pealt saan väita et olen olnud paremas seisus kuid kogemuse pealt sai jooks siiski kindla peale joostud, ilma suuremaid riske võtmata.

Minu puhul võib nentida, et kehakaalu tõus on olnud tuntav, kuid katastroofilist midagi ei ole. Veistega võidujooks hoiab mind enam vähem vormis....ka ring on vorm. Tulevaseks aastaks annan lubaduse joosta kaasa 10 km maanteejooks, kus võtan mõõtu Austraalia vägevamate külameistritega. Sellise POMM uudisega lõpetame ja soovime Teile Head Vana Aasta Lõppu!, vigastuste vaba uut aastat ja ongi kogu muusika. Valmis meie jooksust ka väikene video head vaatamist!



12 comments:

  1. Kena. Isegi väga kena. Lähen võtan teie auks, mu kallid soojal maal viibijad, mõne Vanaka tõusu (kui järgmise 20 minuti jooksul katki ei lähe).

    ReplyDelete
    Replies
    1. See vanaka tõus on mingi legendaarne küngas?

      Delete
    2. Legendid ei paljasta Vanaka tõelist olemust. Legendid on pigem laste unejutt Elm Streeti painajast. Vanakast üles tulles ei ole laktaat 25 mMol/l mingi näitaja. Tõus on nii järsk, et tõusu kõrval on köis ja nõrgemad mehed kasutavad seda, et end üles vinnata. Lisaks on seal nii pehme liiv, et tõusust üles tulles ollakse terve tee põlvini liiva sees. Nõmme linnaosa valitsus on Vanaka tõusu otsa püstitanud oksendamist keelavad märgid, aga ei ole haruldane vaatepilt kui toetutakse sildi najale ja linditakse. Vat selline on see Vanakas.

      Delete
    3. See vanakas vääriks kohe eraldi lugu...

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Loodan, et vanakas oli armuline :D

      Delete
  2. Poisid ikka jaksavad joosta. Väga hea kaamera töö ja montaaž. Kuidagi igav maastik ainult.

    ReplyDelete
  3. Väga hea video! Kui Oscarit ei saa, siis Vaarika ikka saab. :D

    ReplyDelete
  4. Maastik ongi igav...tyhjus ja veelkord tyhjus..Texas 😊

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kliima töö kõrvalt ei ole kohe mitte hea. Peale pikka tööpäeva 35+ kraadises ilmas treenimine hakkab ajudele. Ei ole harvad ka päevad mil on 40 ja rohkem kraade. Austraalia maastik sisemaa poole ongi igav....kõrb

      Delete
  6. tegin comebacki ujulasse 2050 m-g..ytleks et suht piisava koormuse saab ning vastupidavus ei kao kuhugile kui niimoodi j2tkan :)...ujuda jaksab ka peale r2nka t66p2eva

    ReplyDelete