Sunday, December 6, 2015

2015 top 7 feili ja top 7 õnnestumist

Feilivaru

Kuigi selle aasta eesmärgid polnud kõrged ja võrreldes eelmise aastaga on trennigi rohkem tehtud, kukkus feilipurakaid päris hoolega taskusse ning mõni neist oli endalegi päris üllatav. Eneseanalüüsi tulemusena võib väita, et peamised põhjused on jätkuvalt vähene või mitte piisavalt kvaliteetne trenn (õnneks seda saab parandada), liialt pehme vaimujõud, ebastabiilne füüsiline vorm ja pikemate jooksude (üle poolmaratoni) puhul nõrk energeetiline pool. Vähemalt korra tuli ette ka rajalt eksimist.


7. Kihnu jooks

Kihnu jooksul on kõvasti potentsiaali, sest tegu atraktiivse ja omanäolise siseturismi sihtkohaga. Lisaks on pinnamood saarele omaselt väga tasane, paljud teed kaetud kõvakattega ning metsasel saarel pole suviti karta liigseid tuuleiile. Kohalikud on sõbralikud ja osalevad korraldamisel. Neid tingimusi arvestades võiks saarel olla igaaastaselt üks 10 km pikkune kiiret lõppuaega ja kultuurielamust pakkuv jooks (nii kirjutasin selle võistluse kohta septembris).  Paraku oli just selle võistluse paigutan ma oma aasta edetabelis kohale nr. 7, sest jooks oli halvasti märgistatud, huvitavalt korraldatud (natuke halvas mõttes) ja imeliku distantsiga (10 km ja peale ). Feil seisnes rajalt eksimises ja sellele aitas kaasa peaagu olematu rajamärgistus, saatjate puudumine ning enda vähene orienteerumisoskus. 

6. Valga Mardijooks

Juba teist aastat järjest läksin Tambresse "trenni tegema" lootuses, et äkki ei tule tugevaid konkurente ja ma saaksin oma nimelise jooksu kasvõi ükskord võita....FEIL!!! See aasta oli letis veel tugevam poiss, tema kandu olin varasemalt näinud igas Võrumaa otsas ja igas asendis ning ka nüüd pidi ta tulema, et viimane nael kirstu põrutada. Vähemalt seekord oli vorm nats parem kui eelmine aasta peale külmetushaigust, mis tähendas, et sain natukenegi sabas lonkida. Ega teine koht on ka hea ju?....nooot!

5. Simuna-Laekvere rahvajooks

Tähtsaim kodune võistlus, kus alati tahaks võita aga siiani on see õnnestunud vaid korra. See aasta joosti Laekverest Simunasse, peamiseks konkurendiks oli kunagine klubi kaaslane Elari ja ilm oli muidu hea, kuid terve tee oli kohutav vastu tuul. Kuna puudu oli vanameister Lein ja enesetunne üsna viisakas siis loomulikult lootsin võita. Taktika oli Elari sabas joosta, mitte ise tuult murda. Elari hakkaski vedama tehes päris tugevaid vahespurte. Kolm esimest kannatasin ära aga viimasega ta läks...feil! See tuul ja põldudelt silma lendav kuiv mullatolm oli päris huvitav kogemus.

Laekvere-Simuna rahvajooks (2014)
                             


4. Saaremaa 3 päeva jooksu 2. päev

Peale üsna edukat esimest päeva lootsin sarnast esitust oma jalgadelt ka teisel päeval. Kohe alguses sain aru, et esirea poiste pakutud tempo mulle soodne pole ning üsna teadlikult jätsin vahe sisse ja üritasin "soodsamas" tempos kulgeda. Umbes 4 kilomeetrit enne lõppu sai mind kätte vähemalt 10 meheline punt mida vedas kunagine kõva maratoonar ja praegune jooksutreener ning veel kõvem nalja ja napsumees, kes siiani jooksem kiiremini kui Einar. Pundis oli igasuguseid karvaseid ja sulelisi aga kiiremad nad olid. Läks trumm ja viskasin pulgad järgi. 16 "versta" tuli alla tunni...FEIL!!!

Teine päev Saaremaal...läksivad ja koos pundiga, seal kaugel...ees

3. Talvine hooaeg

8.50-ga taheti 3 km joosta ja 12 minuti jooksul 4000 m taheti joosta. Joosti vast...FEIL!!!


2014 sisekergejõustiku meistrivõistlustel Tartus enne starti. Tookord läks paremini kui see aasta.

2. Täispika triatloni teatejooks (Vinni Valla Vägevad)

Projekt nimega Vinni Valla vägevad oli Raimo Kivioja idee, kes tahtis panna Pühajärve triatlonile välja konkurentsivõimelise meeskonna. Võistkonna tegi eriliseks asjaolu, et kõik liikmed (Kevin Vabaorg - ujumine, Raimo - ratas ja mina - jooksmine) olid pärit ühest vallast. Meeskondade arvestuses me võitsime 2014 ja see aasta olime kolmandad. Lisaks proovisime sama meeskonnaga ka Keilas täispika triatloni teadet (3,8 km ujumist, 180 km ratast ja jooksumaraton), kus võitsime ning kuna 8 tunni piir jäi napilt alistamata siis otsustati see aasta uuesti proovida. Ka see aasta võitsime ja kuni viimase jooksuringini olime ilusti 8 tunni graafikus, paraku tuli feil. Ootamatu ja järsk enesetunde halvenemine sundis mind viimased 2 versta jalutama (sõna otseses mõttes), sest päris reaalne oht oli EMOS-s võistluspäev lõpetada ja liinibusse (ka 1A-d) seal ei liikunud.

Võistkond Vinni Valla Vägevad rattur hr. Kivioja oma "tööd" tegemas. Tema jalad olid meie võistkonna edu olulisim osa.
2014 aastast on olemas ka video http://triathlonestonia.ee/pildid-videod/


1. Tartu jooksumaraton

Ei kommentaari....

Õnnestumised

7. Liivika kevadjooks

Umbes nädal pärast jooksumaratoni feili oli mul võimalus kaitsta "tiitlit" enda korraldatud Üliõpilasselts Liivika kevadjooksul. Sellel 4 kilomeetri pikkusega kergel krossijooksul saavad osaleda ainult akadeemiliselt organiseerunud üliõpilased ja seega pole sportlik tase just kõrge, seni olin võitmatuna püsinud. Tugevamateks konkurentideks olid Olari Orm ja Kaarel Piip ning kuna mõlema mehe käest olin jooksumaratonil haledalt tuppa saanud siis avanes revanši võimalus. Taktika oli poistega kuni viimase verstani koos libistada ning siis viljad noppida. Peale esimest kilomeetrit tundus õige omas tempos jooksmine, sest konkurentide hingamine tundus veidi raskem. Tulemuseks siis viies liiviklase võit viiendal ÜS Liivika kevadjooksul.

Prorunneritele polnud tempo enam soodne

6. Saarte vallutamine

Kui sportlik tase suurtelt võistlustelt võite ja positiivseid emotsioone ei luba korjata siis tuleb mööda külasid hiilida, mida kaugem ja väiksem seda uhkem. Kukkus tasku nii Kassarilt kui ka Kihnult.

Kadakast medal Kihnult ja karikas Kassarilt

5. Projekt nimega Vinni valla vägevad

2014 Eesti läbi aegade kõige kiirem täispika triatloni tulemus teatevõistlusena (8 tundi ja 3 minutit) ja 2015 sama võistluse võit. Trismile 111 meeskondade arvestuses 2014 võitsime ning 2015 saime kolmanda koha. Tegemist on olnud eduka projektiga ja erinevalt teistest võistkondadest, mis tihti on rahapoiste poolt "kokku klopsitud" ässade satsid, on meie võistkond ikka ühe kandi meeste punt ehk selles meeskonnas on "hinge".

4. Valga-Valka rahvajooks

Paraja pikkuse, taseme ja tasase profiiliga jooks, mis mulle meeldib. Ei sisalda "üllatusi", lihtsalt kipita kui kannatad. Olen seal ka varem võitnud. Väga hea emotsiooni andis pärast külmetushaiguse läbi põdemist. Saab oma nime ka "ajalukku kirjutada", sest auhindade hulgas on ka rändkarikas.

Valga-Valka rahvajooksu rändkarikas
3. Saaremaa 3 päeva jooksu meeskondlik arvestus

Üle pika aja sai midagi alternatiivsete pundiga koos teha. Meeskond oli ühtlane ja tugev: Sander, Olavi, Ülari ja mina. Võistkonna 2 liiget tulid 6 hulka ehk pääsesid poodiumile ning võistkondlikult olime teised (2011 aastal olime kolmandad). Äge punt, kihvt üritus ja palju emotsioone.
Kast õllet anti.. (2011)

Ka see aasta... (2015)
2. Võrumaa pikamaajooksusari

Terve sarja peale teine mees ehk võrreldes eelmise aastaga (siis olin viies) on asi olnud eduline. Härra Puustuse skalpi mul võtta ei õnnestunud. Isegi haigena ja peale maratoni pingutust oli ta must parem ning kõik mu taktikalised sõjaplaanid läksid üksteise järel vett vedama. Kui Puustust letis polnud siis võtsid võidud käest teised (Ränkel, Mitt, Ivanov jne..). Mõne plastikust medalid, nokkmütsid, T-särgid ja sallid ma siiski sain. Tõenäoliselt üks huvitavamaid, alternatiivsemaid ja regionaalsel tasandil ka parima korralduse ja sportliku tasemega sari. Soovitan kõigile!

Medalid nagu kunstiteosed...


1. Ekiden

Omaette saavutus oli juba kamandasse pääsemine (TÜASK). Eesmärk oli avavahetus võita ja seda väikse vahega ning selle eesmärgi ma täitsin. Kui sportlik tase ei luba EMV individuaalseid medaleid korjata siis tuleb ennast tugevasse tiimi statistiks nillida. Nii on mul õnnestunud saada kaks 4*1500 m kulda ja nüüd ka kaks ekideni kulda.
Selline ta on, EMV medal

Medalid on...


https://www.youtube.com/watch?v=Uop6rsSaDMo




No comments:

Post a Comment